KUF HÄLSAR

Varmt välkommen att ta del av den anrika föreningens historik och historia. Anslut dig gärna till föreningen och delta i verksamheten, som vi hoppas att vi kan bygga upp tillsammans.

Kontakt > astrid.nurmivaara(at)gmail.com

 

KUF JUBILEUMSÅR (1901-2021)

Kårböle ungdomsförening firar i år 2021 ett betydelsefullt jubileumsår. För 120 år sedan, under ofärdsåren, lades grunden till föreningen, som modigt kringgick förbudet mot att grunda nya föreningar. Så stark var viljan att ha omsorg om ungdomen, goda seder, modersmål och hembygden, samt kunskapen och folkupplysningen.

Idag lever vi mitt i en pandemi, som har fått konsekvenser för oss alla. Mitt i pandemin har vi fått tid att begrunda våra värderingar och vad som är viktigt för oss. Finns det en tydlig omsorg idag om de frågor som uttrycktes starkt för 120 år sedan? Värnar vi om ungdomen och deras framtid?  Hur stöder vi vårt modersmål, vår kultur, våra svenska föreningar och våra svenskspråkiga tidningar? Vi har kanske kunskap och får på några sekunder via google svar åtminstone på detaljfrågor, men hur ser vi på helheter och hur mår hjärtats bildning? 

Historiken om Kårböle ungdomsförening blir klar till hösten och förhoppningsvis kan vi ställa till med fest i det sammanhanget.

Astrid Nurmivaara, ordförande 2017-2021

 

Artikel

Kårböleutställningen 2019

Kårböle by presenterades sommaren 2019 i form av en utställning på Lantbruksmuseet Emil i VandadalenLäs mera »
Astrid Nurmivaara
30.12.2019 kl. 17:05

Ansök om medlemskap